معرفی ویتامین E





ویتامین E محلول در چربی

نام: توکوفرول ها و توکوترینول ها

شکل فعال: آلفا- بتا- گاما- دلتاتوکوفرول ها و توکوترینول 

کارکرد: آنتی اکسیدان

فعالیت:     1RE=1mg         دی آلفا توکوفرول      

2mg   بتا- توکوفرول

10mg  گاما- توکوفرول

3.34mg  آلفا- توکوفرول

.

.

.




اشکال:

تا کنون هشت ترکیب فعال شبیه  ویتامین E شامل آلفا، بتا، گاما، تتا توکوفرول و توکوترینول ها

فعال ترین شکل: دی - آلفا توکوفرول

در گیاهان و دانه های روغنی آلفاتوکوفرول که احتمالا 10الی 15% از کل توکوفورل ها 

در حیوانات و ماهی ها بیش از 90% کل توکوفرول ها

توکوفرول تجاری به دو شکل استرهای سوکسینات یا استات نگهداری 

مقدار جذب توکوفرول های غدایی 20 الی 40 % که با ترشح لوزلمعده، صفرا و چربی تسهیل میشود.

ویتامین E از طریق لنف وارد خون و در تمام لیپوپروتئین ها و غشا های اریتروسیت ها در جریان است.

غلظت در بافت های چربی، غدد فوق کلیه، کبد و عضلات بالاتر میباشد.


اعمال عمده بدنی:

  • پادزهر در جلوگیری از آسیب غشای سلول
  • جلوگیری از تجمع پلاکت های خون
  • جلوگیری از اکسیداسیون LDL
  • کاهش مسمومیت فلزات مانند آهن و ثرب
  • کارکرد طبیعی سیستم دفاعی
  • بیشتر جلوگیری از بیماری های قلبی و برخی از سرطان ها


منابع غذایی:

غنی ترین در روغن های گیاهی و فراورده های آنها +آجیل ها+ جوانه گندم+ دانه های روغنی+ بادام+ پینات+ میگو+ ماهی آزاد+ دانه های آفتابگردان+ روغن ذرت+ ساردین+ جوانه گندم+ روغن کانولا




میزان مصرف عمومی توصیه شده:

8mg برای زنان

10mg برای مردان

کمبود:

احتمالا کم خونی


مسمومیت استفاده بیش از حد:

نسبتا غیر رسمی


منبع:تغدیه ورزشی جودی دریکسل- رحمانی نیا